Οικονομική θέρμανση με σόμπες Pellet – Κατηγορίες, πλεονεκτήματα, επιλογές

Οικονομική θέρμανση με σόμπες Pellet – Κατηγορίες, πλεονεκτήματα, επιλογές

Τι είναι η σόμπα pellet

Οι σόμπες pellet μπορεί μοιάζουν με σόμπες ξύλου ή τζάκια, αλλά οι ομοιότητες τελειώνουν εκεί. Οι σόμπες pellet είναι ηλεκτρονικά εξελιγμένες συσκευές που προσφέρουν μια φιλική προς το περιβάλλον και χαμηλού κόστους επιλογή θέρμανσης για το σπίτι σας.

Σε μια εποχή όπου η περιβαλλοντική συνείδηση ​​βρίσκεται στο προσκήνιο και οι οικογένειες αναζητούν οικονομικές λύσεις θέρμανσης, οι σόμπες pellet είναι μονόδρομος.

Οι σόμπες πέλλετ χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες αναλόγως με τον τρόπο με τον οποίο θερμαίνουν το χώρο μας:

Α:  αερόθερμες σόμπες πέλλετ, οι οποίες καίνε αυτόματα το πέλλετ που έχουν στη δεξαμενή τους και ζεσταίνουν το χώρο μας εγχέοντας ζεστό αέρα

Β: Σόμπες πέλλετ καλοριφέρ ή νερού, οι οποίες συνδέονται με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης του χώρου και με τα σώματα καλοριφέρ και μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο ενός σπιτιού, σαν μια απλή σόμπα.

Στις σόμπες με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, η τροφοδοσία γίνεται αυτόματα και η αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει τη μία μέρα, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες λειτουργίας.

Τι είναι το pellet

Τα pellet κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά, όπως αποξηραμένα πριονίδια, ροκανίδια ή σκόνη ξύλου και συμπιέζονται σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που μειώνει την περιεκτικότητα τους σε υγρασία. Το ξηρό καύσιμο δημιουργεί περισσότερη θερμότητα, προκαλώντας καθαρή και πολύ αποδοτική καύση. Οι σόμπες pellet  εκπέμπουν επίσης λιγότερους ρύπους από τα παραδοσιακά καυσόξυλα.

Ένα σφαιρίδιο pellet είναι κυλινδρικό, διαμέτρου περίπου 6 mm και μήκους μεταξύ 10 και 30 mm, καθιστώντας το κατάλληλο για μεταφορά και εύκολο στην πλήρωση του καυστήρα ή της σόμπας σας.

Τα pellet είναι φθηνά και μπορείτε να τα αγοράσετε σε μικρές ποσότητες ανάλογα με τις ανάγκες σας, σε αντίθεση με τα καυσόξυλα τα οποία προμηθεύεται κάποιος σε μεγάλη συνήθως ποσότητα.

Γιατί να επιλέξω pellet

Το πέλλετ είναι οικονομικότερο στην χρήση από το πετρέλαιο. Έχει σταθερή ποιότητα και υγρασία (8 – 10%). Είναι καθαρό και εύκολο στην χρήση και στην αποθήκευση καθώς συσκευάζεται σε τσουβαλάκια των 15 κιλών .

Οι σόμπες που λειτουργούν με Pellet είναι η ιδανικότερη λύση για διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους που έχουν δυνατότητα για εξαγωγή μικρής καμινάδας.

Η ενεργειακή απόδοση του pellet είναι μεγαλύτερη του 93%

Δεν απαιτείται συνεχής τροφοδότηση διότι έχουν δεξαμενή για την καύσιμη ύλη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή προσφορά, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

2421028737

[email protected]

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΖΑΚΙΟΥ συμμετέχει στο χώρο της θέρμανσης με ξύλο από το 1980 στην πόλη του Βόλου, με δυναμική παρουσία και σε επιλεγμένα καταστήματα σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Πλοηγηθείτε και ανακαλύψτε μέσα από την ιστοσελίδα μας, τις εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε και επιλέξτε αξιόλογα και πιστοποιημένα προιόντα θέρμανσης και μαγειρικής!