Μετατροπή τζακιού σε ενεργειακό

Μετατροπή τζακιού σε ενεργειακό

Ποιος δεν ονειρεύεται ένα λειτουργικό τζάκι στο σπίτι του…

Εάν το παλιό τζάκι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε ή δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες σας, η λύση είναι απλή και έτοιμη. Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να εγκαταστήσετε μία ένθετη εστία (κασέτα) ξύλου ή πέλλετ και να κάνετε μετατροπή του τζακιού σας σε ενεργειακό, πλήρως αποδοτικό, λειτουργικό και μοντέρνο!

Οι κασέτες τζακιού είναι εστίες σχεδιασμένες για να ταιριάζουν στο υπάρχον σας τζάκι, είναι εύκολες στην εγκατάσταση και στη χρήση και φέρνουν πίσω στη ζωή ένα παλιό μη λειτουργικό τζάκι, χωρίς να αλλάζει την ομορφιά του με κανέναν τρόπο.

Πλεονεκτήματα

Χάρη στα ένθετα είναι δυνατή η ανάκτηση ενός παλιού τζακιού χωρίς μεγάλες παρεμβάσεις ή οικοδομικές εργασίες: η προϋπάρχουσα καμινάδα χρησιμοποιείται όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.  Μέγιστη ζεστασιά και ευεξία στο σπίτι, χωρίς καπνό και χωρίς δυσάρεστες οσμές.

Η θερμική απόδοση ενός κλειστού τζακιού είναι πολύ καλύτερη από τα παραδοσιακά τζάκια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση ενός ένθετου είναι μια επιλογή που μας εξοικονομεί χρήματα και ταυτόχρονα προστατεύει το περιβάλλον.

Σε αντίθεση με ένα ανοιχτό τζάκι, η θερμότητα που παράγεται από τη φλόγα δεν είναι διασκορπισμένη και ως εκ τούτου η θέρμανση ενός χώρου απαιτεί λιγότερα καύσιμα, πράγμα που σημαίνει και λιγότερες ρυπογόνες εκπομπές αλλά και οικονομία στην τσέπη μας.

Η ανάκτηση ενός παλιού τζακιού με ένα ένθετο σημαίνει επίσης εξοικονόμηση χώρου: για να ζεσταθεί ο χώρος μας, δεν θα χρειαστεί καμία σόμπα ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης. Η φλόγα του ενεργειακού τζακιού θα είναι αρκετή για να κάνει την ατμόσφαιρα ζεστή και φιλόξενη.

Ακόμα, το ένθετο συνδυάζει την ομορφιά της φλόγας που καίει στο τζάκι με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση, χωρίς να επηρεάζει την επίπλωση και το στυλ του χώρου μας. Επαναπροσδιορίζει το τζάκι, χωρίς να μεταβάλλει τα αισθητικά και οικοδομικά χαρακτηριστικά.

Τέλος, αν ο στόχος είναι να θερμαίνονται περισσότερα δωμάτια και κάποια “μερεμέτια” δεν μας πειράζει αν γίνουν, η επιλογές μας είναι περισσότερες. Είτε σε ενεργειακό τζάκι με αγωγούς αέρα είτε σε ενεργειακό τζάκι που συνδέεται με τις υπάρχουσες σωληνώσεις καλοριφέρ.

Κάνε τη σωστή επιλογή, επικοινώνησε μαζί μας στο 24210 28737

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΖΑΚΙΟΥ συμμετέχει στο χώρο της θέρμανσης με ξύλο από το 1980 στην πόλη του Βόλου, με δυναμική παρουσία και σε επιλεγμένα καταστήματα σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Πλοηγηθείτε και ανακαλύψτε μέσα από την ιστοσελίδα μας, τις εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε και επιλέξτε αξιόλογα και πιστοποιημένα προιόντα θέρμανσης και μαγειρικής!