7 λόγοι για να επιλέξεις θέρμανση με ξύλο ή πέλλετ

7 λόγοι για να επιλέξεις θέρμανση με ξύλο ή πέλλετ

1. Επιλέγεις ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Αυτό αρχικά σημαίνει ότι δεν εξαντλείται! Επίσης σημαίνει ότι δεν εξαντλείς τους πόρους του πλανήτη! Ένα δέντρο αποθηκεύει την ενέργεια του ηλίου. Καίγοντας ξύλα από το δέντρο απελευθερώνουμε αυτήν την ενέργεια πάλι πίσω στον πλανήτη.

2. Λες ΟΧΙ στην υπερθέρμανση του πλανήτη!

Όλα τα καύσιμα απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Όταν όμως καίμε ορυκτά καύσιμα όπως πετρέλαιο ή αέριο, είναι σαν να αντλούμε CO2 από το κέντρο της γης και το διοχετεύουμε στην ατμόσφαιρα. Από την άλλη, τα δέντρα απορροφούν CO2 καθώς μεγαλώνουν. Όταν καίγεται το ξύλο, το CO2 απελευθερώνεται, μόνο για να απορροφηθεί και πάλι από νεαρά δέντρα. Επειδή τα δέντρα ανακυκλώνουν το διοξείδιο του άνθρακα, η καύση ξύλου ζεσταίνει μόνο εμάς, όχι τον πλανήτη.

3. Έχεις τον πλήρη έλεγχο των εξόδων θέρμανσης.

Στη χώρα μας, το να έχουμε ζέστη στο σπίτι μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι το σημαντικότερο όλων. Οι πάροχοι είτε ηλεκτρισμού είτε φυσικού αερίου, αλλάζουν τις τιμές τους κατά βούληση χωρίς να σε ρωτήσουν. Το ξύλλο ή το πέλλετ είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο σου.

4. Η ζέστη της φλόγας δεν συγκρίνεται!

Η ακτινοβολούμενη θερμότητα από μια σόμπα ή το τζάκι είναι σαν τις ακτίνες του ήλιου αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κοντά στη φλόγα. Με τα καινούρια συστήματα θέρμανσης ξύλου ή πέλλετ, μπορείς να επιλέξεις καυστήρα, ενεργειακό τζάκι, αερόθερμη σόμπα ή νερού και να ζεστάνεις όλο το σπίτι σου με ξύλο.

5. Η θαλπωρή της εστίας.

Σίγουρα πρόκειται για κλισέ, δεν παύει όμως να είναι και η αλήθεια. Η αίσθηση της φλόγας όταν έξω ο βαρύς χειμώνας δηλώνει παρών, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα.

6. Ελεγχόμενη θέρμανση.

Η καλά σχεδιασμένη θέρμανση χώρου εξοικονομεί ενέργεια. Αν δεν υπάρχει ανάγκη να θερμάνετε όλους τους χώρους της κατοικίας ή της επιχείρησης σας, μπορείτε να επικεντρωθείτε στους χώρους που περνάτε τον χρόνο σας.

7. Είναι οικονομικό!

Η θέρμανση με βιοκαύσιμα όπως το ξύλο και το πέλλετ, είναι αποδεδειγμένα και μακράν η οικονομικότερη όλων. Κάνε την έρευνα σου!

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή προσφορά, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

2421028737

[email protected]

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΖΑΚΙΟΥ συμμετέχει στο χώρο της θέρμανσης με ξύλο από το 1980 στην πόλη του Βόλου, με δυναμική παρουσία και σε επιλεγμένα καταστήματα σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Πλοηγηθείτε και ανακαλύψτε μέσα από την ιστοσελίδα μας, τις εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε και επιλέξτε αξιόλογα και πιστοποιημένα προιόντα θέρμανσης και μαγειρικής!